Resa Till Fågelsjö

Boka in en resa till Fågelsjö tillsammans med Inlandsbanan. Undra och förundras av människorna och historierna i Ljusdals kommuns västra delar. Vi garanterar en avkopplande resa till denna gemytliga och vackra ort, där du får uppleva både enastående natur och berikande kultur. 

Besök Fågelsjös kulturegendom

De flesta som väljer att resa till Fågelsjö besöker Fågelsjö Gammelgård, en fantastisk kulturegendom. Gården ”Bortom Åa” har anor från 1600-talet och har välbevarade inventarier som bevarats väl sedan 1800-talet. Med sin unika miljö är den inte bara en av kommunens höjdpunkter utan även en av sju Hälsingegårdar som är utsedd av UNESCO till världsarv. 

Köp biljett
Köp Inlandsbanekort

Resa till Fågelsjö med Inlandsbanan

För dig som ska resa till Fågelsjö rekommenderar vi att göra detta tillsammans med oss på Inlandsbanan. Vi garanterar dig en lugn, enkel och snabb resa till din destination. 

För dig som vill stanna några dagar i det fantastiska Fågelsjö rekommenderar vi en tur till ner under jorden i Loos Koboltgruva eller en vandringstur i Hamra Nationalpark. Natten kan du spendera på STF vandrarhem som ligger cirka 3 km från Fågelsjö station, där vi stannar till med Inlandsbanan. Vid Gammelgården finns även cykel, båt och kanot att hyra.

Boka din resa till Fågelsjö redan idag via vår hemsida, där du också hittar mer information om vilka aktiviteter som finns i fantastiska Fågelsjö och vilka resalternativ som passar dig bäst.