Vildmarkståget

En unik och exklusiv tågresa delvis med ånglok

ångtåg
Vildmarkståget
Ångtåg
Vildmarkståget
Salongen i tåget
Vildmarkståget
Restaurangvagn
Nästa

Vildmarkståget

Under en vecka i sommar erbjuder Inlandsbanan tillsammans med Järnvägsmuseet en unik och exklusiv tågresa delvis med ånglok, från Stockholm till Gällivare. Resan sker med klassiskt tåg med bekväma sittvagnar och med restaurang och bar ombord.

God mat är en viktig del av upplevelsen, och under resan bjuds vi vissa dagar på mat ombord i restaurangvagnen med spektakulär utsikt över en vacker sjö, andra dagar stannar vi på olika välkända restauranger. Smakföreställningen i Jokkmokk lovar att bli en oförglömlig upplevelse späckad med lokala specialiteter. Förutom en oförglömlig resa genom Sverige gör vi stopp längs vägen för att uppleva inlandets rika kulturutbud. Vi besöker bland annat Fatmomakke kyrkstadsplats. Resan avslutas i Gällivare, varifrån du själv fortsätter din resa. Kanske ett besök på Icehotel 365 i Jukkasjärvi, eller ett besök i gruvorna i Gällivare och Kiruna kan locka?

Vildmarkståget är en nygammal nyhet – under början av 1990-talet kördes tematåget, och vi har nu vidareutvecklat resan och gjort den ännu bättre!

Välkommen du också – den här resan vill du inte missa!

DATUM: mån 2 juli – lör 7 juli 2018 (Vecka 27)

PRIS 2018: 21 990 SEK

Program

Måndag 2 juli Stockholm - Mora

På förmiddagen avgår Vildmarkståget från Stockholm för första etappen som ska ta oss till Mora. Vi njuter av tågresan och äter en god lunch i restaurangvagnen innan vi får ett studiebesök på Verket/Avesta Art. Tidig kväll ankommer vi till dagens slutmål Mora, där vi serveras middag på hotellet. En kvällspromenad längs vackra Siljan rekommenderas.

Tisdag 3 juli Mora – Fågelsjö - Östersund

I dag är det dags för den etapp som sker med ånglok och på morgonen påbörjas färden norrut längs Inlandsbanan. Förmiddagen bjuder både på fotostopp och vattentagning. I Fågelsjö får vi bekanta oss med Hälsingegården ”Bortom Åa”, en av världsarvsgårdarna och efter stopp i Sveg åker vi vidare genom Härjedalen. Här kommer du riktigt nära vildmarken och färden går genom björntäta skogar. På kvällen färdas vi sista biten längs Storsjön där odjuret bor, innan vi slutligen når Jämtlands residensstad Östersund.

Onsdag 4 juli Östersund - Vilhelmina

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter så passa på och gör ett kortare besök på Jamtli, Östersunds prisbelönta friluftsmuseum. Vid lunchtid avgår Vildmarkståget norrut och dagens etapp tar dig genom Jämtland och Ångermanland in i Sveriges största landskap Lappland. På kvällen kommer vi fram till Vilhelmina där vi ska bo för natten.

Torsdag 5 juli Vilhelmina - Arvidsjaur

Idag gör vi en bussutflykt till fjällen och kulturreservatet Fatmomakke kyrkstadsplats, den mest framträdande samiska kyrkstaden i landet. Efter bussutflykt och lunch återvänder vi till tåget för vidare färd norrut mot Arvidsjaur. Där rekommenderas skön avkoppling på hotellets spa efter tågresan.

Fredag 6 juli Arvidsjaur - Jokkmokk

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter och ett besök i Lappstaden är ett måste innan Vildmarkståget avgår. Strax innan Jokkmokk passerar du Polcirkeln, där tåget gör ett uppskattat stopp. Jokkmokk där vi ska bo karaktäriseras både av den samiska kulturen och mathantverket, vilket ni bland annat får uppleva genom en smakföreställning som lockar både gom och sinne.

Lördag 7 juli Jokkmokk - Gällivare

På förmiddagen lämnar vi Jokkmokk för Vildmarkstågets sista etapp genom världsarvet Laponia mot Inlandsbanans nordligaste destination Gällivare. I Gällivare finns en uppsjö av intressanta sevärdheter och spännande aktiviteter. Från turistcentret, som ligger precis vid tågstationen, avgår guidade turer till områdets gruvor och turistbyråns trevliga personal ger er också massor med bra tips på vad man kan hitta på. Hemresan sker i egen regi.

Vad ingår?

Tågresa delvis med ångtåg Stockholm - Gällivare
Fem nätter på mellanklasshotell med dusch/wc
Helpension (frukost, lunch och middag)
Utflykter enligt program
Övrig information: 
Observera att denna resa har ett minimiantal på 65 personer för att bli av.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Vildmarkståget


Välj ett datum

Vuxen del i Dubbelrum (DR)

Barn (t o m 15 år) del i Dubbelrum

Barn (t o m 15 år) i extrabädd

Enkelrumstillägg

Vuxen del i Dubbelrum (DR)Från 21990 kr

Barn (t o m 15 år) del i DubbelrumFrån 19990 kr

Barn (t o m 15 år) i extrabäddFrån 18990 kr

EnkelrumstilläggFrån 2990 kr

  • Juli
  • 2

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email