Vildmarkståget | Valborg

Bo ombord och fira valborg på toppen av Dundret, norr om Polcirkeln

Ånglok
Vildmarkståget | Valborg
Ånglok i vårlandskap
Vildmarkståget | Valborg
Res bekvämt i klassiska 1a klass vagnar
Vildmarkståget | Valborg
Restaurangvagnen
Vildmarkståget | Valborg
Norrsken över Östersund
Vildmarkståget | Valborg
Polcirkeln
Nästa

vildmarkståget | valborg

Tillsammans med Järnvägsmuseet erbjuder Inlandsbanan tre unika och exklusiva tågresor under 2019, och Valborgståget är det första för säsongen. Resan börjar i Gävle lördag 27 april och vi är åter i Gävle onsdag 1 maj cirka klockan 17.30

Vi reser med klassiskt tåg med bekväma 1a-klassvagnar och med förstklassig restaurang och bar ombord. Exklusivt för den här resan är att du bor ombord på tåget i  bekväma förstaklasskupéer. Dragkraften står el-, diesel- och ånglok för, på olika sträckor.

God mat är en viktig del av upplevelsen, och under resan bjuds flera måltider i den anrika restaurangvagnen, ofta med spektakulär utsikt över en vacker sjö eller på en bro över en av de mäktiga norrländska älvarna. På utvalda lokala restauranger stannar vi för att äta det bästa regionen har att erbjuda.

Vi färdas genom ett vackert landskap, täckt av gnistrande vit snö. Förutom en oförglömlig resa genom Sverige gör vi stopp längs vägen för att uppleva inlandets rika kulturutbud. Vi besöker sevärdheter, provsmakar delikatesser och njuter av vad Norrland och Lappland har att erbjuda. 

Besöksmål och Upplevelser under resan:

  • Stenegård i Järvsö
  • Östersund och Frösön
  • Inlandsbanemuseet i Sorsele
  • Arvidsjaur och Lappstaden
  • Polcirkeln
  • Ájtte Svenskt Fjäll- och Samemuseum i Jokkmokk
  • Gruvstaden Malmberget
  • Valborgsfirande på Dundret i Gällivare
  • Thaipaviljongen och Döda Fallet i Ragunda

PRIS: FRÅN 19 790 SEK/PERSON I DELAd tvåbäddskupé

Välkommen på en oförglömlig resa genom norra Sverige och Lappland!

Program

Dag 1 - Avfärd från Gävle med besök i Järvsö | ellok

Första sträckan går längs stambanan från Gävle till Järvsö, och lunch intas ombord i restaurangvagnen. I Järvsö stannar vi till vid Stenegård, ett av Hälsinglands mest välkända och omtyckta besöksmål. Stenegård erbjuder något för alla, ung som gammal. Besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar, kultur i olika former, hantverk och byggnadsvård, kafé och restaurang. Under kvällen serveras en välkomponerad middag i restaurangvagnen, kanske en drink intas i barvagnen innan vi slutligen kryper till kojs i sköna kupéer för en god natts sömn.

DAG 2 - Östersund, Vilhelmina och Storuman | ånglok

Vi vaknar upp i Östersund och tar oss med chartrad buss ut till Frösön för en härlig hotellfrukost på Quality Hotel Frösöpark. Efter dusch och avkoppling i deras spa är det dags för en guidad tur runt Frösön och Östersund, innan vi beger oss tillbaka till tåget. Ångloket kopplas till, och vi tuffar norröver längs Inlandsbanan, genom djupa granskogar och över vattenkraftsälvar. Vi äter lunch ombord och gör ett strandhugg på Långön norr om Dorotea. Middagen intas på flerfaldigt prisbelönta Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina.

Dag 3 - sorsele, arvidsjaur och polcirkeln | diesellok

Efter frukost ombord besöker vi Inlandsbanemuseet i Sorsele. I det gamla godsmagasinet finns utställningen som berättar om Inlandsbanans hundraåriga historia – från de första tankarna vid 1800-talets slut om en järnväg genom det inre av Sverige, fram till 1990-talet med bildandet av Inlandsbanans aktiebolag (IBAB) och dagens satsning på gods- och turisttrafik. Nästa stopp blir i Arvidsjaur med möjlighet till dusch, en guidad bussrundtur där vi besöker Lappstaden, samt äter lunch på Hotell Laponia. Vi fortsätter norrut längs Inlandsbanan och gör ett stopp vid Polcirkeln.

dag 4 - jokkmokk, gällivare och dundret | diesellok

Efter en välsmakande frukost ombord stannar vi till i Jokkmokk och besöker Ájtte Svenskt Fjäll- och Samemuseum innan vi åker vidare till Gällivare och äter lunch ombord på tåget. Efter skön avkoppling på Quality Hotel Laplands relax är det dags för lite sightseeing i Malmberget och ett besök på lågfjället Dundret. Det är Valborgsmässoafton, och vi firar med en läcker middag i toppstugan med vidunderlig utsikt över en elftedel av Sverige om vädret tillåter. Har vi tur får vi se norrskenet! Sent på kvällen åker tåget vidare söderut på stambanan och vi vaggas mjukt till sömns.

Dag 5 - thaipaviljongen och döda fallet i ragunda, gävle | el-lok

Mitt i Jämtlands inland ligger den unika Thailändska Paviljongen, tiotusen kilometer från sitt hemland, den enda kungliga paviljongen i världen utanför Thailand. Efter lunch besöker vi även Döda Fallet, och ser vad Vildhussen skapade när han år 1796 tömde Ragundasjön, och vattenfallet i Storforsen torrlades på några timmar. Sveriges genom tidernas största miljökatastrof.

Vi äter middag ombord och vid 17.30 är vi tillbaka i Gävle.

PDF-blad för nedladdning

Thaipaviljongen i Ragunda

Vad ingår?

Resa med Vildmarkståget tur och retur Gävle, 5 dagar, 4 nätter
Helpension, dvs frukost, lunch och middag
Valborgsfirande på Dundrets topp
Alla aktiviteter och upplevelser enligt programmet
Boende i 2-bäddskupéer på Vildmarkståget
Övrig information: 
Observera att denna resa har ett minimiantal på 75 personer för att genomföras. Max 96 personer. Boka senast 5 april 2019.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Vildmarkståget


Välj ett datum

Vuxen del i Dubbelrum (DR)

Barn (t o m 15 år) del i Dubbelrum

Barn (t o m 15 år) i extrabädd

Enkelrumstillägg

Vuxen del i Dubbelrum (DR)Från 19790 kr

Barn (t o m 15 år) del i DubbelrumFrån 19790 kr

Barn (t o m 15 år) i extrabäddFrån 19790 kr

EnkelrumstilläggFrån 3000 kr

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email