Taste of Lapland

Resan för dig som fascineras av mat och smaker,

naturupplevelser och är nyfiken på samisk kultur

Taste of Lapland
Taste of Lapland
Taste of Lapland
Nästa

Taste of Lapland

Resan för dig som fascineras av mat och smaker, naturupplevelser och är nyfiken på samisk kultur.

Det här är resan för dig som fascineras av mat och smaker, naturupplevelser och är nyfiken på samisk kultur. Möt ursprung och mystik i Sápmi, samernas land. Öppna dina sinnen och åk med till midnattssolens land. Här möter du människorna, maten, hantverket och historien. Du får lyssna till starka berättelser om kärleken till renen, det hårda livet och de urgamla traditioner som fortfarande lever kvar. Båtsuoj samecenter är ett av många guldkorn som väntar längs vägen.

Pris 2018: FRÅN 11 900 KR

Program

Dag 1 - Ankomstdag Östersund

Välkommen till Jämtlands residensstad Östersund och starten på din resa med Inlandsbanan. Ta gärna en kvällspromenad längs Storsjöns strand.

Dag 2 - Heldag i Östersund

Nu väntar en hel dag av nya upplevelser i Östersund. Vill du redan här bekanta dig med den samiska kulturen besöker du museet Jamtli och kanske hantverksbutiken Gaupa. På eftermiddagen möter du stadens egen ciceron som tar dig med på en foodwalk i Östersunds restaurangkvarter och berättar om svenskt fest- och krogliv. Det blir fem rätter på fem olika ställen inklusive ost- och chokladprovning.

Dag 3 - Båtsuoj samecenter

Idag är det dags för första etappen på Inlandsbanan och tåget går norrut, förbi Ströms Vattudal. Du kan blicka ut över väldiga skogar och fiskrika vatten. Banan går nu in i Sveriges största landskap, Lappland. I Slagnäs fortsätter resan med buss till Båtsuoj Samecenter, där du med alla sinnen kan ta del av det samiska livet. Här får du njuta av en samisk måltid som serveras i traditionell kåta samtidigt som du får dig goda berättelser till livs. Från Båtsuoj tar du dig med buss vidare till Arjeplog, en ort som väl speglar det samiska arvet och som till invånarantalet är en av Sveriges minsta kommuner.

Dag 4 - Utfykter i Arjeplog

Dagen börjar med en kort vandring till fots i Arjeplogs centrum med berättelsen om livet där idag samt några historiska tillbakablickar. Därefter väntar ett besök på Silvermuseet, där samernas silver glimmar i Silversalens blå valv och där det också bjuds på lunch. Resan tillbaka till Inlandsbanan går via Arjeplogs stolta lågfjäll Galtispouda där man en dag med klart väder ser 140 km, 360 grader. Utsikten är enastående och kamera är att rekommendera. Strax innan tåget kommer fram till Jokkmokk passerar du Polcirkeln – gränsen för midnattssolens land.

DAG 5 - Fjäll- och Samekultur i Jokkmokk

Nu har du nästan en hel dag för att besöka sevärdheter i Jokkmokk. Du får uppleva en smakföreställning med berättelser, bilder, sånger och unika smakupplevelser med betoning på vilda smaker. Därefter rekommenderas ett besök på Ájtte – Svenskt Fjäll och samemuseum där entré ingår och Jokkmokks Fjällträdgård där du kan studera fjällvärldens flora. Tidig kväll går resan med Inlandsbanan vidare genom nationalparksområdet och världsarvet Laponia.

Dag 6 - Gällivare

I Gällivare finns rik kultur och vacker natur. Kanske ett besök i Europas största koppargruva Aitik lockar eller en vandring på Dundret. Besök gärna gellivarelapland.se för fler tips och inspiration.

Dag 7 - Inlandsbanan till Östersund

Efter en tidig frukost går resan med Inlandsbanan åter söderut mot Östersund. Landskapet som passeras ser faktiskt annorlunda ut från ”andra hållet”.

Dag 8 - Hemresa

Paketresan avslutas efter en god frukost på hotellet.

Taste of Lapland.pdf

Vad ingår?

Resa på Inlandsbanan inklusive Inlandsbanekort och platsbiljetter
Övernattningar på mellanklasshotell, del i dubbelrum med dusch/wc inkl. frukost
Besök på Båtsuoj Samecenter inkl lättare måltid
Foodwalk i Östersund, fem rätter på fem olika restauranger
Guidad tur i Arjeplog, busstur till Galtispouda och besök på Silvermuseet inkl lunch
Entré fjäll- och samemuseét Àttje i Jokkmokk
Smakföreställning i Jokkmokk
Entré till Jokkmokks fjällträdgård
Övrig information: 
Utflykter och aktiviteter kan variera under säsongen.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Namn och födelsedatum för varje person

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email