Norr till Söder via Polcirkeln

Upplev det svenska Inlandet från Gällivare i norr till Mora i söder.

Norr till Söder via Polcirkeln
Inlandsbanan genom öppet landskap
Norr till Söder via Polcirkeln
Midnattssol
Norr till Söder via Polcirkeln
Ett skönt dopp i Jokkmokk
Norr till Söder via Polcirkeln
Fiske i Dorotea
Norr till Söder via Polcirkeln
Matstopp på Bergmans Fisk i Vilhelmina
Norr till Söder via Polcirkeln
Polcirkeln vid Inlandsbanan
Nästa

Norr Till Söder via Polcirkeln

inlandsbanan tar dig med på ett äventyr där du får upptäcka den svenska naturens skiftningar från Gällivare i Norr till Mora i söder.

Upplev det svenska inlandet på ett sätt du inte gjort förut - från norr till söder. Inlandsbanan tar dig till unik kulturmiljö med nedslag på våra guldkornsplatser längs vägen. Under resan med fem övernattningar får du uppleva Gällivare, Jokkmokk, Vilhelmina, Östersund och Mora. Under resan stannar vi förstås till vid Polcirkeln. I paketet ingår också en midnattstur till Dundret i Gällivare, ett besök på Ájtte i Jokkmokk, samt entré till Jamtli* i Östersund.

Vi reser genom djurrika landskap där även våra fyra rovdjur lever: björn, varg, lodjur och järv. Det är skygga djur, men man kan få en glimt. Du kommer troligtvis att få se renar, älgar och med lite tur ovanliga rovfåglar och ugglor.

Pris 2019: fr. 7 590 kr 

* Jamtli består av ett innemuseum med utställningar, ett friluftsmuseum med historiska hus och gårdar samt Nationalmuseum Jamtli. Jamtli Historieland öppnar 22 juni. Hela Jamtli har stängt måndagarna 10 och 17 juni 2019. Priserna i paketen har anpassats till detta.

Program

Dag 1 - Gällivare

Välkommen till Gällivare och starten på din paketresa med Inlandsbanan. Beroende på när du kommer till Gällivare kanske du hinner uppleva den rika kulturen och vackra naturen. Framåt kvällskvisten avgår den guidade midnattsturen till Malmberget som avslutas med ett besök på lågfjället Dundret där du kan njuta av vidunderlig utsikt och även uppleva midnattssolen mellan 4 juni och 9 juli.

Dag 2 - Jokkmokk

Efter en tidig frukost på hotellet avgår Inlandsbanan mot Jokkmokk, dit det är ca 1,5 h färd. I Jokkmokk finns massor att se och uppleva. Besök Jokkmokks Tenn och se hur ett fantastiskt hantverk går till och ta en promenad till de båda kyrkorna, var och en med sin spännande historia. Inträde till fjäll- och samemuseet Ájtte ingår i paketet. På väg mellan tågstationen och hotellet kan du fynda samiskt hantverk och fina souvenirer.

Dag 3 - Inlandsbanan till Vilhelmina

På morgonen går tåget som ska ta dig genom Lappland ner till Vilhelmina. Alldeles söder om Jokkmokk korsar du Polcirkeln där vi gör ett stopp. Därefter passeras bland annat Moskosel där du kan besöka Rallarmuséet.

Dag 4 - Kulturrika Vilhelmina

I Vilhelmina hinner du både med besök på hembygdsmuseet och Vilhelmina Kyrkstad innan tåget mot Östersund avgår. Nu lämnar du Lappland för att på kvällen anlända till Jämtlands residensstad vid Storsjöns strand, Östersund. I Östersund bor du i två nätter.

Dag 5 - Sommarstaden Östersund

Östersund brukar marknadsföras som vinterstaden, men är en minst lika bra sommarstad med stort utbud. Du kan promenera till Jamtli och möta människor och miljöer från flera tidsepoker. Sen kan du upptäcka staden på egen hand och kanske spana efter det mytomspunna Storsjöodjuret. Det finns massor av mysiga restauranger och kaféer när det börjar kurra i magen.

Dag 6 - Östersund - MORA

Efter en god frukost på hotellet går du ombord på Inlandsbanan för den sista och avslutande etappen på resan, den ner till Mora. Färden går genom Härjedalen. Här kommer du riktigt nära vildmarken och åker genom björntäta skogar innan du vid lunchtid kommer fram till Mora vid Siljans strand.

Programblad för nedladdning.

Tåg i somrig omgivning

Vad ingår?

5 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum med wc/dusch inkl. frukost
Resa på Inlandsbanan inkl platsreservationer
Midnattstur till Malmberget och Dundret i Gällivare
Inträde till Ájtte fjäll- och samemuseum i Jokkmokk
Inträde till Jamtli i Östersund (ej 10 och 17 juni). Jamtli Historieland från 22 juni
Övrig information: 
Med reservation för ändringar. Utflykter och aktiviteter kan variera under säsongen.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Namn och födelsedatum för varje person

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email