Platser bortom
all jämförelse

DET ÄR INTE HUR MÅNGA RESOR DU GÖR SOM RÄKNAS – DET ÄR VILKA. 

Med Inlandsbanan får du tillgång till en tredjedel av landet, och inte minst den svenska vildmarken. Här väntar ett vackert och äkta äventyr som blir precis så spännande som du själv vill. Du kan välja det som finns nära till hands eller utforska avlägsna, orörda platser.

För dig som vill ha boende och aktiviteter ordnade i förväg, rekommenderar vi någon av våra spännande paketresor. Vill du hellre planera din egen resrutt köper du med fördel vårt tågluffarkort.

Landet mellan
myt och
verklighet

Klicka på orterna för mer information

HITTA DINA FAVORITSTÄLLEN – SOM DU INTE VISSTE FANNS.

Det svenska inlandet har många sidor och liknar inget annat. Här möter du människor, kultur, djur, mat och natur. Som bara finns här. Läs mer om och inspireras av vad de olika platserna längs Inlandsbanan har att erbjuda, från Kristinehamn i söder till i Gällivare norr.

Sverigekarta med orter
gallivare jokkmokk arvidsjaur arjeplog sorsele storuman vilhelmina dorotea stromsund ostersund ljusdal sveg fagelsjo orsa mora vansbro filipstad kristinehamn
 • Arvidsjaur

  Arvidsjaur är en gemytlig liten ort mitt i Lappland, som det är lätt att tycka om. Det har inte minst de många besökarna vintertid upptäckt.
  Läs mer

 • Gällivare

  Gällivare ligger 100 km norr om polcirkeln och är en pärla värd att utforska, både en och tio gånger.
  Läs mer

 • Jokkmokk

  Jokkmokks kommun ligger mitt på polcirkeln. Här kan du uppleva både midnattssol och polarnätter med norrsken.
  Läs mer

 • Arjeplog

  En kommun med fem årstider - din upplevelse beror på när du väljer att besöka oss.
  Läs mer

 • Sorsele

  I Sorsele finns en härlig kontrast där samhällets bekväma service och utbud möter vildmarken som du hittar alldeles runt hörnet.
  Läs mer

 • Storuman

  Här hittar du lättillgängliga äventyr i skogen, till fjälls och på vatten. Gör en utflykt längs någon av vandringslederna, bada, fiska, fika gott på våra kaféer, besök konsthantverkarna eller spela en runda golf?
  Läs mer

 • Vilhelmina

  Vilhelmina i vackra Lappland är ett litet modernt samhälle med närhet till allt. Här möts du av ett rikt natur- och kulturliv och mängder med aktiviteter för både kropp och själ.

  Läs mer

 • Dorotea

  Dorotea brukar ofta kallas för ”Lapplands sydport” och med en areal på 2 949 kvadratkilometer ryms mycket att se och göra. 
  Läs mer

 • Strömsund

  Här strömmar vattendragen från fjällen ner genom mjuka dalgångar med trolsk urskog och blomstrande jordbruksbygder. Beppe Wolgers gjorde trakten känd för hela landet genom filmen Dunderklumpen.  
  Läs mer

 • Östersund

  Östersund är Vinterstaden. Men vår lilla stad vid Storsjöns strand är fylld med aktiviteter och evenemang året om.
  Läs mer

 • Berg

  Bergs kommun erbjuder aktiviteter och upplevelser året runt. Här finner du en fantastisk blandning av genuin fjällbygd, skogsbygder och landskapet kring Storsjön.
  Läs mer

 • Sveg

  Björnen är Härjedalens landskapsdjur och sedan 2005 också ett landmärke för Sveg. Här kan du beskåda den gigantiska björnen som är 13 meter hög och väger 80 ton.
  Läs mer

 • Ljusdal

  Upplev och förundras av människorna och historierna i Ljusdals kommuns västra delar. Här fanns driftiga, beresta och företagsamma människor som gick emot tidens anda.
  Läs mer

 • Fågelsjö

  Upplev och förundras av människorna och historierna i Ljusdals kommuns västra delar. Här fanns driftiga, beresta och företagsamma människor som gick emot tidens anda.
  Läs mer

 • Orsa

  I Orsa färdas du genom fyra klimatzoner, från mjukt, böljande utsikts- och kulturlandskap vid Orsasjön och Siljan till karg vildmark med myrar och berg i den norra delen.
  Läs mer

 • Mora

  I Mora har du nära till allt. Du kan ta del av centrumkärnans breda utbud av fina kaféer, restauranger och butiker, samtidigt är det nära till idrottsarenornas energi och naturens frid. 
  Läs mer

 • Vansbro

  Vansbro är en pärla i det vackra Dalarna. Landskapet korsas av två älvar – Vanån och Västerdalälven. Här hittar du en fantastisk natur och allt som behövs för ett aktivt friluftsliv.
  Läs mer

 • Grythyttan

  Grythyttan med sin småstadscharm lockar till kulinariska upplevelser. 
  Läs mer

 • Hällefors

  Hällefors är känt för sina konstbesmyckade bostadsområden.
  Läs mer

 • Kristinehamn

  Kristinehamn ligger vid Vänern i Värmland. Här kan du trollingfiska, åka på skärgårdstur med det historiska fartyget Christine af Bro eller öluffa med båtbuss 95, hoppa i land och gå på upptäcktsfärd. 
  Läs mer

 • Filipstad

  Filipstad är inte bara småstadsidyll, vildmark, mineral, knäckebröd, Ferlin, hyttor, gruvor, trollstigen, fiske, flottfärder, guldvaskning, skattjakt, herrgårdar och camping utan mycket mycket mer.

Ögonblick
utan motstycke

TÅGLUFFA RAKT IN I DET STORA VILDA I SOMMAR – DET VÄNTAR PÅ DIG. 

Älskar du friheten i att bestämma själv, ta dagen som den kommer och att utforska på egen hand? Med Inlandsbanekortet lägger du upp resan precis som du vill, stannar till, vandrar, rider, paddlar eller kanske cyklar genom landskapet, för att sedan fortsätta när och var du vill. Du har 14 härliga dagar och 130 mil upplevelser på ett kort. 

Priset för Inlandsbanekortet är 1 995 kr under perioden 11 juni – 19 augusti 2018. Två barn upp till och med 15 år reser gratis med vuxens sällskap och ungdomar mellan 16–25 år får 25 procent rabatt.

Köp ditt tågluffarkort här »

Boka paketet!

Paketresa

Upptäck Inlandsbanan

Följ med till några av de mest intressanta platserna i det mångsidiga inlandet, från skärgårdsidyll till fjällvidder.

Resan börjar i gemytliga småstaden Kristinehamn vid Vänerns strand. Du färdas ända upp till Lapplands storslagna vildmark med ädelfisk i forsarna, mäktiga fjäll och glaciärer.

HÖJDPUNKTER

Upptäck Inlandsbanan

HÖJDPUNKTER

Under tio dagar får du njuta av ett rikt kulturlandskap, uppleva värmländsk brukshistoria, beundra Zorns målningar i Dalarna och färdas genom tid och rum på Jamtli Historieland.

Längre norrut möter du den samiska kulturen och kan förundras över storheten i världsarvet Laponias orörda natur.

Du kommer att passera Polcirkeln och med egna ögon se midnattsljuset. Vägen kantas av spännande djur- och vildmarksupplevelser och kryddas med inlandets goda mattraditioner. Så förbered dig på en resa för alla sinnen.

Vill du läsa hela programmet, tider och priser?

Tillbaka
Boka paketet!

Paketresa

Inlandsbanan & Hurtigruten

Kombinera Inlandsbanan med anrika Hurtigruten och res genom vilda skogslandskap till gnistrande fjordar.

Det här är en av våra mest populära resor som förenar två länders historiska och mycket unika färdleder. Här får du andas fjälluft och havsbris på samma gång.

På väg norrut reser du genom orörd natur som toppas med nationalparker och världsarvet Laponia. Fjäll, sjöar, glaciärer och forsande vatten. Du färdas genom ett samiskt kulturlandskap, bebott sedan istiden.

Här får du smakprov på goda mattraditioner och vackert hantverk. När du sedan vänder söderut tar anrika Hurtigruten med dig genom de norska fjordarnas sagolika rike ner till Trondheim.

HÖJDPUNKTER

Inlandsbanan & Hurtigruten

HÖJDPUNKTER

Resan som börjar i Dalarna, i hjärtat av Sverige, tar dig sedan genom Orsa Finnmark upp mot fjälltoppar, urskogar och glaciärer där renen är ett naturligt inslag i detta vilda landskap.

Norrut, förbi Polcirkeln, förbi Sveriges nordligaste stad, och ända ut till norska kusten går tågresan som förvand
lar ditt fönstertittande till direktsänd naturfilm.

Ombord på anrika Hurtigruten får du sedan andas härlig sjöluft hela vägen ner till Trondheim. Fjordarna gnistrar klarblå mellan höga fjäll, måsarna skriker i skyn kring de små fiskelägena och Trollfjorden gör verkligen skäl för sitt namn.

Vill du se hela schemat, tider och priser?

Tillbaka
Boka paketet!

Paketresa

Taste of Lapland

Resan för dig som facineras av naturupplevelser och är nyfiken på samisk kultur.

Möt ursprung och mystik i Sápmi, samernas land. Öppna dina sinnen och åk med till midnattsolens land.

En hisnande färd tar vid genom Sveriges största landskap, Lappland. Här möter du människorna, hantverket och historien. Ett av resans guldkorn väntar i Båtsouj, där du får uppleva urgamla traditioner och lyssna på starka berättelser om det hårda livet, då som nu.

Boka paketet!

Paketresa

Tåg så in i Norden

Välkommen till en av Europas vackraste tågresor genom två länders förtrollande landskap.

En perfekt kombination för dig som vill uppleva städer, fjordar, fjäll och nationalparker i både Sverige och Norge.