Björnspaning: Björn, Beauty och Fäbodliv

Spana efter björn i våra björngömslen. 2-nätterspaket med boende, mat och gömsle i Jämtland

Upplev den ljusa sommarnatten genom att komma till oss och spana på björn från våra fina, bekväma gömslen. Börja kvällen med viltmiddag tillagad över öppen eld och låt dig inspireras av historier kring björnen och dess beteende.

Efter en natt av spaning och en skön vila under morgonen åker du vidare till Big River Camp och njuter av en god frukost med efterföljande spa eller annan valfri dagsaktivitet.

Fortsätt sedan färden genom en storslagen vildmark upp till vackra Myhrbodarna i Valsjöbyn. Där får du insupa fäbodmiljön, klappa fjällkor och får, äta en tre-rätters middag i fäbodstugan och lyssna till mytomspunna historier kring fäboden. Sov bekvämt i intilliggande stuga. Om du är morgonpigg erbjuds du att följa med till ladugården och hjälpa till med morgonsysslor och kanske prova att handmjölka? Annars sover du ut och avrundar vistelsen med att avnjuta en äkta fäbodlunch tillagad av det fäboden har att erbjuda: egen ystad ost, hemkärnat smör, kalvdans, tjockmjölk, kaffe och kärnmjölkskaka. Med detta i magen och själen tar du dig tillbaka mot Östersund för att fortsätta din färd med tåget mot nya äventyr.

  

I paketet ingår :

  • En natt i björngömsle med helpension (middag samt frukostbuffé på Big River Camp)
  • Dagspa på Big River Camp
  • En natt med helpension på Myhrbodarna (Middag samt fäbodfrukost/lunch)
Björnspaning i Jämtland