Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka
Tågvärd och backpacker

Vill du jobba som tågvärd i sommar - Östersund

Vill du jobba som tågvärd i sommar - utgångsort Östersund

Gillar du att leverera god service, arbeta ombord på våra tåg, lösa problem och jobba i ett företag som tycker att miljön är viktig? Då ska du söka som tågvärd till Inlandståget för perioden 15 juni till 23 augusti 2020!

Som tågvärd  arbetar du ombord på våra tåg på Inlandsbanan mellan Mora och Gällivare och du ser till att våra kunder känner sig sedda och väl omhändertagna under hela resan.

Rollen

Du jobbar tätt ihop med lokföraren och målet att ge våra kunder en riktigt bra resa ombord på våra tåg. En vanlig arbetsdag hjälper du våra kunder genom att bla vara tillgänglig och ge information, även via högtalarutrop. Du kontrollerar kundernas biljetter, säljer även biljetter ombord och hjälper till med anslutningar samt säljer enklare fika och souvenirförsäljning. Då vi gör en del stopp utmed vägen tar du också emot matbeställningar inför lunch- och middagsstopp.

Att åka tåg är säkert och du har en del i den säkerheten genom att ha god kontroll på dörrar i samband med att kunderna kliver av och på. Att hjälpa till så att tåget går i tid är en självklarhet för dig.

I rollen ingår också att vara guide och reseledare utmed resan ombord på tåget vilket innebär att när vi passerar genom landskapet, berätta lite om vad de passerar och tipsa om sevärdheter längs banan.

Vi vill att våra gäster får oförglömliga minnen och en känsla som länge lever kvar, länge!

Din profil

Vi ser att du som söker har gymnasieutbildning eller motsvarande. Har du tidigare erfarenheter av kundservice eller försäljning är det meriterande. Som person är du socialt lyhörd, tycker det är viktigt med service och säkerhet samt är lösningsorienterad. Du har förmågan att fatta egna beslut på ett tryggt och självständigt sätt. Arbetstempot är tidvis högt och det ställer krav på din stresstålighet. Vi ser även att du är kommunikativ och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska.

Våra ledord är kreativa, stolta, trovärdiga och respekterande och vi ser det som en självklarhet att du känner dig trygg i det.

Särskilda krav

Som sökande måste du vara minst 20 år. Inlandståg tillämpar också, i enlighet med transportstyrelsens riktlinjer, slumpmässiga alkohol-och drogtester.

Din ansökan

Låter det här intressant? I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Märk ansökan Tågvärd sommar Östersund till rekrytering@inlandstag.se

Sista ansökningsdag

30 januari

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 11 dagar - 3 månader
Anställningsform: Säsongsarbete
Antal jobb: 3

Kontaktpersoner

Ulf Jaarnek
070 - 670 2117

FACKLIGA KONTAKTPERSONER

Tore Oskarsson
070-698 0382

Om Inlandståg

Inlandståget AB ägs av Inlandsbanan AB som är en koncern (med två dotterbolag) med sitt säte i Östersund. Inlandsbanan (moderbolaget) förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Dotterbolaget Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.