Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka

Resenärsinfo Corona

Information till Inlandsbanans resenärer med anledning av Corona (COVID-19).

Sommartrafiken - inga planerade förändringar

Med anledning av coronaviruset och den oro som just nu råder så vill vi förtydliga att vår ambition och det vi planerar för är att all trafik i sommar ska gå enligt plan och att resorna blir av. Detta gäller alltså både ordinarie sommartrafik 15 juni - 23 augusti och Vildmarkståget 25 - 29 augusti.

Vårt största fokus just nu är våra resenärers och anställdas hälsa och säkerhet. Vi på Inlandsbanan följer löpande utvecklingen och de instruktioner och rekommendationer vi får från ansvariga myndigheter. Här hittar du samlad information och svar på många frågor om coronaviruset och generella råd för att undvika att smittas. Krisinformation

Snötåget

Snötåget planeras att köras tidtabellsperioden ut (t o m 19 april) men vissa avgångar kan komma att ställas in. Ställs tåget in har du som vanligt rätt till fri om- eller avbokning. Inställda tåg aviseras under Trafikinformation

Med anledning av Skistars beslut att stänga skidanläggningarna från och med den 6:e april så upphör den bussanslutning som idag finns från Röjan station till Vemdalens skiddestinationer. Dvs sista dag för den transfer-möjligheten är 5:e april.

För att undvika trängsel på tåget samt att handla i enlighet med de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten har vi ändrat så att det högst går att boka 30 platser ombord (istället för ordinarie 60).

Om du har en inbokad resa men känner dig orolig så kontakta oss alternativt SJ:s kundservice så får du hjälp med att boka av eller om din resa. Väljer du att genomföra din resa så är du välkommen ombord!

Avbokning, ombokning och återbetalning av Snötåget sker via SJ:s kundservice

AVBOKA RESA I sommar pga corona

Sommarens resor påverkas ännu inte av några myndighetsbeslut gällande corona och vi hänvisar därför till våra ordinarie resevillkor

Extra information Hurtigruten: Coronavirus Update

VAD HÄNDER OM MIN PaketRESA STÄLLS IN PGA CORONA? 

Vi har i nuläget inga planer på att ställa in några resor. Skulle detta ändå ske är du som konsument skyddad av paketreselagen. Om en resa ställs in på grund av coronaviruset har du rätt att få pengarna tillbaka eller boka om din resa.  

Resenärens ansvar

Den omfattande spridningen av coronaviruset gör att situationen för resenärer och pendlare snabbt kan förändras. På krisinformation.se finns information om vad du som resenär behöver tänka på innan du reser inrikes eller kollektivt. Du har själv ett ansvar för att följa utvecklingen och fatta informerade beslut. Krisinformation.se 

Res endast om du känner dig fullt frisk. Har du en resa inplanerad och känner av förkylningssymtom ska du enligt Folkhälsomyndighetens senaste riktlinjer stanna hemma och undvika träffa andra än dem du bor med. 
Folkhälsomyndighetens information till resenärer.pdf 

Ombord på tåget

Finns det möjlighet så sitt gärna med avstånd från varandra ombord på tåget. För vår personals skull så undvik att betala med kontanter och boka din resa i förväg på SJ.se eller Resrobot (Snötåget tom 19 april), eller på Inlandsbanans hemsida (resor i sommar).

Utökade städrutiner

Städning och hygien är naturligtvis alltid viktigt för oss, men speciellt i dessa tider är de viktiga faktorer för att hjälpa till att minska spridning. Vi har därför utöver våra ordinarie städrutiner utökat städningen genom att vi tvättar av extra utsatta områden som t.ex. armstöd, dörrhandtag med mera med spritlösning.

Ta hand om varandra!