Åka Tåg Till Sveg

Upptäck det fantastiska och natur rika Härjedalen genom att åka tåg till Sveg. Sveg är ett fantastiskt besöksmål för turister och med Inlandsbanan tar du dit hit både smidigt, tryggt och enkelt.

Upptäck Härjedalens pärla Sveg med Inlandsbanan

I Härjedalen, precis intill Ljusnan, ligger det vackra och gemytliga Sveg vackert beläget. Den som bestämmer sig för att åka hit har mycket att se fram emot, både under sommar- och vinterhalvåret. 

I Sveg kommer du snabbt att förstå att Björnen är Härjedalens landskapsdjur och landmärke för orten. I byn kan man beskåda den enorma björnen, en installation på 80 ton och som är över 13 meter hög. Men Sveg inbjuder även till en mysig och gemytlig atmosfär med en mängd kaféer och hantverksbodar. Café Cineast är ett kafé som lockar många turister med sina spektakulära och vackra utställningar från filmens värld.

Åka tåg till Sveg med Inlandsbanan

Inlandsbanan passar perfekt för dig som vill åka tåg till Sveg. Vi garanterar en avkopplande resa till denna gemytliga och vackra ort, där du får uppleva både enastående natur och berikande kultur. 

Vi erbjuder både enkelbiljetter till staden eller kompletta och/eller skräddarsydda grupp- och paketresor. Och för den som vill åka tåg till fler orter än Sveg finns även våra tågluffarkort som ger dig möjlighet att resa hur mycket du själv vill under en period om 2 veckor. 

Kontakta oss på Inlandsbanan så hjälper vi dig att hitta den resa till Sveg som passar dig bäst, eller boka direkt via vår hemsida.