Åka Rälsbuss

För dig som vill åka rälsbuss och få tillgång till en tredjedel av Sverige finns vi på Inlandsbanan. Våra unika fordon har en lång historia och tar dig på ett äventyr från norr till söder. 

Rälsbuss – en historisk motorvagn

Inlandsbanan är inte bara ett härligt alternativ för dig som vill uppleva nya orter och platser i Sverige. Med oss blir även reseupplevelsen speciell. 
Inlandsbanans motorvagnar, som också benämns som rälsbuss, är i sig unika fordon som bär med sig en historia och Sverige och våra järnvägar.

I Sverige tillverkades under slutet av 1970-talet 88 stycken rälsbussar. 11 av dessa ägs idag av Inlandsbanan. Under 1990-talet renoverades många rälsbussar och anpassades efter dagens teknik. Inlandsbanans rälsbuss känns idag igen på dess röda färg och vår logga.

Köp biljett
Köp Inlandsbanekort

Åka rälsbuss med Inlandsbanan

För dig som vill uppleva detta historiska fordon rekommenderar vi att åka rälsbuss tillsammans med oss på Inlandsbanan.

Inlandsbanan kan med vår rälsbuss erbjuda våra resenärer en fantastisk upplevelse. Vi har tillgång till Sveriges största destination med oexploaterade områden som visar Sveriges fantastiska natur- och kulturegendomar. Under din resa får du möjlighet att uppleva en tredjedel av landet och du har själv möjlighet att välja den resa som passar dig bäst.

För dig som vill åka rälsbuss och uppleva Sverige tillsammans med oss på Inlandsbanan rekommenderar vi att kontakta oss för mer information, eller boka din resa direkt via vår hemsida.