Arvidsjaur

Arvidsjaur är en gemytlig liten ort mitt i Lappland, som det är lätt att tycka om, här finns något för alla med närhet till natur och kultur.

Arvidsjaur

Arvidsjaur är en gemytlig liten ort mitt i Lappland, som det är lätt att tycka om.

Det har inte minst de många besökarna vintertid upptäckt. Här testas bilar och till flygplatsen kommer stora flygplan från hela världen. I Arvidsjaurs kommun finns något för alla med närhet till natur och kultur.

Utforska det goda livet

Här kan du stanna några dagar och uppleva det goda livet på nära håll. I området finns många arrangörer av friluftsaktiviteter. Så passa på att paddla, fiska, vandra, bada eller cykla i Lapplands skogar, sjöar och fjäll. God mat och en härlig bastu kan avsluta dagen. Bokas via turistbyrån.

En lång historia

Ta en promenad till Arvidsjaurs hembygdsgård som ligger på platsen där det första kapellet restes i slutet på 1500-talet. I anslutning till kyrkan byggdes kåtor och hus av kyrkobesökarna. I den nuvarande samiska kyrkstaden arrangeras guidningar kvällstid under sommaren. Vid Rallarmuseet i Moskosel får du en fläkt av 30-talets rallarepok.

FÖR BARNEN

I Arvidsjaur finns äventyrsbad som lockar leksugna i alla åldrar. Att fiska i Nyborgstjärnen mitt i Arvidsjaur är en annan aktivitet som är lätttillgänglig för barnfamiljen. Dessutom hittar du minigolf och lekplatser bland annat på Camp Gielas Fritidsby och vid Centrumbadet.

SEVÄRDHETER & SHOPPING

Upplev utsikten över Arvidsjaur med omgivningar från Lillberget. Missa inte ett besök i Anna-Lisas Souvenirbutik som är en av Lapplands största. Här kan du också åka med ett äkta ångtåg. Besök även Mats Lindmark som är erkänt duktig knivmakare. Avsluta gärna kvällen på den trevliga promenadvägen runt Nyborgstjärnen