Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka
logga Stora turismpriset 2017

Snötåget och Inlandsbanan är nominerade till Stora turismpriset

Inlandsbanan har med Snötåget bidragit till ökat turism och kollektivtrafiken mellan Östersund och Mora har fördubblats vintertid. I fjol prisades satsningen när Peter Ekholm med medarbetare utsågs till Årets turismföretagare på Guldgalan. En nominering till Stora turismpriset är ännu ett kvitto på ett lyckat arbete.

Inlandsbanan tillsammans med besöksnäringen i kommunerna Härjedalen och Berg satsat stort på en ny marknad när Snötåget utvecklades för att transportera skidresenärer från södra Sverige till Destination Vemdalen.

  Genom att utveckla både persontrafiken och besöksnäringen tillsammans med kommuner och aktörer längs banans sträckning gör vi skillnad. Nomineringen ligger i linje med våra ambitioner att ta tillbaka kollektivtrafiken till Inlandsbanan och tillsammans med våra turisttåg är vi en dragkraft som utvecklar inlandet, säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan.

Vinnaren utses 7 december och priset kommer att delas ut av närings- och innovationsminister Mikael Damberg i anslutning till Sveriges Kommuner och landstings besökskonferens.

Det är Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, som för 24 året i rad delar ut priset som är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Respektive läns kandidat får 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.