Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka

Jobba som tågvärd i sommar!

Inlandsbanan söker engagerade tågvärdar inför sommartrafiken 2018

Inlandsbanan är en koncern med två dotterbolag som alla har sitt säte i Östersund. Vi förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Vårt dotterbolag Inlandståg erbjuder logistiklösningar för både gods- och persontrafik och vårt dotterbolag Destination Inlandsbanan bedriver försäljning och paketering av personresor. Vi satsar på kvalitet och utveckling med visionen att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.

Arbetsbeskrivning

Just nu söker Destination Inlandsbanan tågvärdar inför sommartrafiken 2018. Som tågvärd ansvarar du för resenärernas upplevelse ombord på tåget med målet att skapa starka positiva minnen och resglädje. Det är långa och intensiva arbetspass, men i gengäld mycket sammanhängande ledighet däremellan.

I arbetet ingår att vara reseledare och guida resenärerna genom landskapet vi passerar, berätta lite om vad de passerar och tipsa om sevärdheter längs banan. Tågvärden ansvarar för service och information ombord på tågen, du skall hjälpa våra resenärer tillrätta, tillhandahålla fika- och souvenirförsäljning, ta emot matbeställningar inför lunch- och middagsstopp samt sköta högtalarutrop under färdens gång. Som tågvärd ansvarar du för att samtliga resenärer har giltiga färdbevis och den ekonomiska redovisningen av försäljningen ombord.

Som tågvärd har du också ett gemensamt ansvar tillsammans med lokföraren för säkerheten ombord.

Kompetens- och färdighetskrav

 • Gymnasieutbildning eller motsvarande är ett krav

 • Krav på mycket goda kunskaper i engelska

 • Krav på tidigare erfarenhet av att arbeta inom servicebranschen

 • Andra språkkunskaper så som tyska är meriterande

 • Erfarenhet av att prata inför grupper är meriterande

Personliga egenskaper

Vi önskar att du är social, utåtriktad och gillar att umgås med och hjälpa dina medmänniskor. Du är nyfiken med ett serviceinriktat arbetssätt och ett gott värdskap. Du bör besitta förmågan att behålla lugnet trots att tempot ibland höjs. Du är flexibel, kan ta snabba beslut och är uthållig. Vi ser gärna att du har ett starkare personligt intresse kring något som kan förknippas med Inlandsbanan, t ex naturupplevelser, historia, friluftsliv, tåg, järnvägar, geografi, samt har ett eget rese-intresse. Att prata inför större grupper och att besitta personlig auktoritet är viktiga egenskaper som kommer hjälpa dig i arbetet.

Övrig information

 • Allmän visstidsanställning under cirka 3 månader

 • Lön enligt gällande kollektivavtal

 • Oregelbundna arbetstider med tillträde enligt överenskommelse

 • Övriga bestämmelser följer tillämpat kollektivavtal

 • Sista ansökningsdag 2018-03-28

 • Ansökan skickas till HR-handläggare Johanna Forsberg på Inlandsbanan AB via e-post.

Efter ansökningstidens slut kommer ett urval av intervjuer med de mest kvalificerade kandidaterna att hållas. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter

Johanna Forsberg, HR, Inlandsbanan AB

Telefonnummer: 063-19 31 16

Mailadress: johanna.forsberg@inlandsbanan.se

Eva Palmgren, Tf chef, Destination Inlandsbanan AB
Telefonnummer: 063-19 31 75

Mailadress: eva.palmgren@inlandsbanan.se