Nattåg till Lapplandsfjällen

- säkert, bekvämt och hållbart

Res med Snälltågets nattåg till Hemavan, Tärnaby, Kittelfjäll och Borgafjäll

Ta nattåget till fjällen och vakna utvilad på din första skiddag. Resan börjar i Malmö eller Stockholm på onsdag kväll med ankomst till din fjälldestination dagen efter. Återresa sker torsdagen en vecka senare.

I februari 2020 kan du resa med Snälltåget till Hemavan, Tärnaby, Kittelfjäll och Borgafjäll med avresa onsdagar 5/2, 12/2 och 19/2 från bl a Malmö (15.00) och Stockholm (21.55) med ankomst till respektive destination på torsdagen. Hemresan sker på tordagar 13/2, 20/2 och 27/2 med ankomst Stockholm (23.40) och Malmö fredag morgon (07.10). Tåget går till Dorotea, Vilhelmina och Storuman och därifrån reser du med anslutande transfer till respektive destination.

För mer info om bokning och priser se Snälltågets hemsida eller respektive respektive destination nedan.


Destinationer

Slalom Hemavan/Tärnaby

Hemavan/Tärnaby

Kliv av tåget på Storuman station för vidare transfer.

Här är skidåkning på alpina skidor, snowboard, splitboard eller längdskidor nästan en självklarhet i varje stuga. Långt från stadens väsen finner du dessa genuina orter där naturen ger ett mycket varierat aktivitetsutbud. Efter en dag med utomhusaktiviteter finns i båda byarna restauranger i alla prisklasser att tillgå.

Ta tåget till Hemavan/Tärnaby

Topptursåkning i Kittelfjäll

Kittelfjäll - Kittelfjäll värdshus

Kliv av tåget på Vilhelmina station för transfer.

Känt för unik skidåkning, sin fina lätta snö, sköna stämning och helt fantastiska förutsättningar för offpist, tar Kittelfjäll stor plats på den Skandinaviska skidkartan. Kittelfjäll Värdshus och vandrarhemmet ligger mitt i skidområdet.

Ring eller maila för prisuppgift och bokning: info@kittelfjallvardshus.se eller 0940-57 47 00

skidåkare i Borgafjäll

Foto:Torbjörn Thomsen Photography

Borgafjäll - Borgagården

Kliv av tåget på Vilhelmina station för vidare transfer. 

Fjälldalen har olika karaktär och passar alla från småbarnsfamiljer, turåkare och alpinantusiaster till de mest våghalsiga offpistfantasterna. Borgafjäll är snösäkert och erbjuder 100 procent natursnö och är ett måste för dig som älskar skidåkning och som inte gillar att stå i kö. Borgagården erbjuder mysiga stugor som endast ligger 400 meter från skidbacken. Restaurang finns i huvudbyggnaden. 

Ta tåget till Borgagården

Bakgrund

Om nattågssatsningen

Det stora intresset och framgången med nattågstrafiken till Vemdalsfjällen ligger bakom idén om att titta närmare på förutsättningarna för tågtrafik norrut längs Inlandsbanan vintertid. Planerna på nattågstrafik från södra Sverige till fjälldestinationerna i Lappland har funnits länge. 2019 var förutsättningarna de rätta. Satsningen är ett samarbete mellan Snälltåget, Inlandsbanan samt flera destinationer och aktörer i Hemavan, Tärnaby, Kittelfjäll, Borgafjäll och Dorotea.

Bakgrund till Fjälltåget, nattågstrafiken till Lapplandsfjällen. Läs om hur initiativet uppkom och hur det genom samarbete blev verklighet. 
 

Snälltågets restaurangvagn