Nyheter

Läs senaste nytt om vad som händer på Inlandsbanan.

Tillbaka
Lokförare

Inlandståg söker lokförare sommar Storuman

Vi söker nu extra Lokförare under sommaren

Som person sätter du säkerheten främst och har en välutvecklad förmåga att arbeta självständigt. Du är serviceinriktad och har stor förmåga att ta egna initiativ för att lösa problem som kan uppstå. Då arbetet många gånger kan vara fysiskt krävande är det viktigt med en god hälsa.

Utöver dessa kvalifikationer ser vi att du som person är stresstålig och uthållig eftersom många situationer som kan uppstå längs banan kräver detta. Vi ser också att du är positiv och samarbetsvillig samt att du har lätt att anpassa dig till nya arbetsrutiner och arbetssituationer beroende på vad som händer. Typutbildning på de fordon som vi kör och linjekännedom får du hos oss om det behövs. Vi behöver nu lokförare med utgångsstation Storuman. Hos oss får du uppleva varierade körningar då vår verksamhet innefattar både gods- och persontrafik.

Som en del av koncernen Inlandsbanan ser trafiken för oss på Inlandståg olika ut beroende på säsong. Under sommaren innebär jobbet bland annat att köra turisttrafiken mellan Mora och Gällivare medan vi under vintertid kör persontrafik dagligen mellan Östersund och Mora. Vi arbetar också med att få till pendeltrafik på utvalda sträckor över helåret. Utöver denna persontrafik har vi under hela året godskörningar åt flertalet samarbetspartners.

Vi söker lokförare för sommarperioden juni till augusti samt extrapersonal! Bor du inte i Storuman med omnejd håller vi med bostad.

Vi söker dig som har:

  • Lokförarbevis
  • Körkort B
  • Högt säkerhetstänk
  • Flexibel och noggrann
  • Dieselkompetens (önskemål)

Våra förmåner

Vi kan erbjuda dig en rad förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, sjukvårdsförsäkring och kaffe/te/frukt. Vi tillhandahåller även smartphone. Vi arbetar i centrala Östersund, i fina lokaler med trevliga kollegor.

Sista ansökningsdag

30 januari

Omfattning

Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3 - 6 månader
Anställningsform: Säsongsarbete

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Kontaktperson

Hans Jonsson, Produktionschef gods, 070 - 670 21 12

Facklig kontaktperson

Tore Oskarsson, 070-698 0382

Välkommen med din ansökan märkt

”Lokförare Storuman sommar” till rekrytering@inlandstag.se

Om Inlandståg

Inlandståg AB ägs av Inlandsbanan AB som är en koncern (med två dotterbolag) med sitt säte i Östersund. Inlandsbanan förvaltar järnvägen mellan Mora och Gällivare och ägs av de 19 kommunerna som sträcker sig längs banan. Inlandståg erbjuder logistiklösningar för både gods- och persontrafik.  I verksamheten ingår även uthyrning av fordon, verkstadsarbeten samt utbildningstjänster. Inlandståg är ett flexibelt företag med stark lokal förankring. Med fokus på kunskap och service är vi en pålitlig partner och en naturlig del av transportsystemet i Sverige. Vi satsar på kvalitet och utveckling och vår vision är att vara en dragkraft som utvecklar inlandet.