Fjälltåget -nattåg till Lapplandsfjällen

Ta tåget till gnistrande vita fjälldestinationer. ett resealternativ för medvetna fjällresenärer att ta sig  säkert, bekvämt och hållbart till och från Vinterävetyret. 

  • År 2020 planeras Fjälltåget gå veckorna 7 - 9.
  • Infomation om tider, priser och bokning kommer under hösten och publiceras här så snart det är klart.

Tidtabell 2019.pdf (Obs! Inaktuell)

Bild på tidtabellen för Fjälltåget


Destinationer

Slalom Hemavan/Tärnaby

Hemavan/Tärnaby

Kliv av tåget på Storuman station för vidare transfer.

Här är skidåkning på alpina skidor, snowboard, splitboard eller längdskidor nästan en självklarhet i varje stuga. Långt från stadens väsen finner du dessa genuina orter där naturen ger ett mycket varierat aktivitetsutbud. Efter en dag med utomhusaktiviteter finns i båda byarna restauranger i alla prisklasser att tillgå.

Topptursåkning i Kittelfjäll

Kittelfjäll - Kittelfjäll värdshus

Kliv av tåget på Vilhelmina station för transfer.

Känt för unik skidåkning, sin fina lätta snö, sköna stämning och helt fantastiska förutsättningar för offpist, tar Kittelfjäll stor plats på den Skandinaviska skidkartan. Kittelfjäll Värdshus och vandrarhemmet ligger mitt i skidområdet.

skidåkare i Borgafjäll

Foto:Torbjörn Thomsen Photography

Borgafjäll - Borgagården

Kliv av tåget på Vilhelmina station för vidare transfer. 

Fjälldalen har olika karaktär och passar alla från småbarnsfamiljer, turåkare och alpinantusiaster till de mest våghalsiga offpistfantasterna. Borgafjäll är snösäkert och erbjuder 100 procent natursnö och är ett måste för dig som älskar skidåkning och som inte gillar att stå i kö. Borgagården erbjuder mysiga stugor som endast ligger 400 meter från skidbacken. Restaurang finns i huvudbyggnaden. 

Hundspann med Doro camp Lappland

Dorotea - Doro Camp Lapland

Kliv av tåget på Dorotea station

Vinternsäsongen där erbjuder bland annat erbjuder snöskovandring, hundspannsturer, iskörning med fyrhjulingar och snöskotersafari.

Bakgrund

Om nattågssatsningen

Det stora intresset och framgången med nattågstrafiken till Vemdalsfjällen ligger bakom idén om att titta närmare på förutsättningarna för tågtrafik norrut längs Inlandsbanan vintertid. Planerna på nattågstrafik från södra Sverige till fjälldestinationerna i Lappland har funnits länge. 2019 var förutsättningarna de rätta. Satsningen är ett samarbete mellan Snälltåget, Inlandsbanan samt flera destinationer och aktörer i Hemavan, Tärnaby, Kittelfjäll, Borgafjäll och Dorotea.

Bakgrund till Fjälltåget, nattågstrafiken till Lapplandsfjällen 

Inlandsbanans pressmeddelande om Fjälltåget