Fisketåget sorsele

I Sorsele kommun finner du ett fiske i värdsklass. Med oförglömliga äventyr och upplevelser i de oändliga variationerna i fisket.

Alla fiskare som besöker kommunen gör dock rätt i att offra en stund på Fiskecentrum Sorsele eller Ammarnäs för att få nödvändig dagsfärsk information och de flesta fiskekort samlade under ett och samma tak. Förutom de "tunga" älvarna, Vindelälven och Laisälven, finns många mindre som sällan besöks men kan ge oförglömliga upplevelser. Olsbäcken, Gargån, Giertsbäcken gemensamt för dessa doldisar är att de ofta funkar bäst under första halvan av säsongen. Midsommar och några veckor framåt, brukar vara högtid i dem. Här kan hela familjen vara med, de är ypperliga "träningsvatten" för nybörjare.

Upplevelser i Sorsele kommun

Karta

Fiskepaket Sorsele

Följ med på ett oförglömligt äventyr och upplev de oändliga variationerna i fisket i Sorsele. Under tre spännande dagar fiskar vi efter öring, harr och gädda - trolling i Sandsjön, flugfiske i Juktån och gäddfiske med fluga från båt. Allt detta tillsammans med några av våra bästa guider. 

DAG 1 - Trolling i Sandsjön

Ankomst till Sorsele på eftermiddagen med Inlandsbanan. Incheckning på naturnära Sandsjögården och sedan står kvällstrolling i Sandsjön på schemat. Fisket sker från båt tillsammans med erfarna guider och all utrustning som behövs ingår. Till middag avnjuts inget mindre än Kobab från Öjeryds Lantbruk, vilket precis som namnet antyder, är en variant av kebab gjord på närproducerat kokött. Fisket pågår ungefär mellan 18.00-21.00 och sedan är det dags att återvända till boendet för en god natts sömn.

DAG 2 - Flugfiske efter öring och harr

Följande morgon väntar en heldag med flugfiske i Juktån tillsammans med guide. Juktån är en vacker, mindre skogså som håller både fin harr och öring. Lunch tillagas ute över öppen eld och middagen avnjuts på Sandsjögården. Efter en lång dag med fiske finns möjlighet att värma upp den vedeldade bastun och kanske ta sig ett svalkande dopp i Sandsjön.

Dag 3 - Gäddflugfiske från båt

Vi tar tillvara på morgontimmarna och ger oss ut på jakt efter gädda med flugspö. Vi fiskar i Juktån från båt tillsammans med en guide. Lunch tillagas över öppen eld innan det är dags att packa ihop och kliva på Inlandsbanetåget igen för hemfärd.

Produktblad utskriftsvänligt och nedladdningsbart:
Fiskepaket i Sorsele.pdf
 

Längd

Antal personer 

PRIS / pers

2 NÄTTER  

2

3

4

6399 SEK

4599 SEK

3699 SEK

BOENDE

Hotellstandard på Sandsjögården.

MAT OCH DRYCK

Alla måltider ingår.

TRANSFER

Ingår.

UTRUSTNING

Ingår i trollingfiske. Flugfiskeutrustning finns att hyra för 100 kr/pers/dag. Har du egen utrustning är du välkommen att använda den.

FISKEKORT

Ingår i priset.

DATUM

9/6 - 17/8 2018

FÖRSÄKRINGAR

Egen, privat reseförsäkring gäller.