Samarbeta med Inlandståg

Ett konkret exempel på bra samverkan mellan Green Cargo och Inlandståg är den som vi har gentemot skogsindustrin

Inlandsbanan & Green Cargo - ett bra samarbete

För Skelleftekrafts räkning lastade Inlandståg pellets i Storuman och drog ner vagnarna via Östersund till Ånge, där Green Cargo sedan tog hand om transporten ner till Malmö. Vagnarna lossades i Malmö av Green Cargo och lastades sedan på bilar som levererade ut pelletsen till mottagande kund i Danmark. På samma sätt samarbetar Green Cargo och Inlandståg i flera projekt.

Björn Thunqvist som är marknads- och affärsutvecklare på Green Cargo berättar om samarbetet med Inlandståg:

Styrkorna med att samarbeta med Inlandståg är främst deras operativa kompetens – de vet vad det sysslar med och har en lokal kännedom och förankring som är väldigt värdefull. En annan fördel med samarbetet tillsammans med Inlandståg är att det alltid är ett konstruktivt arbete där vi tittar på lösningar utifrån kundens behov.

Ett konkret exempel på bra samverkan mellan Green Cargo och Inlandståg är den som vi har gentemot skogsindustrin. Där arbetar vi som underleverantörer till Inlandståg – vi hyr ut lokresurser och förare som sammankopplas med Inlandstågs vagnar och sedan går leveranserna från stationer längs Inlandsbanan ut till Domsjö fabriker utanför Örnsköldsvik.

Ett annat exempel är torvtransporterna som går från Sveg ner till Uppsala och Sundbyberg, under bränslesäsongen. Där använder vi - Green Cargo - Inlandståg som en underleverantör som kör transporten ner till Mora och där tar vi vid och fortsätter till våra kunder i Uppsala och Sundbyberg.