NYHET! Två avgångar med Reseledare

välj det bästa av två världar!

Kombinera den svenska vildmarken med en av världens vackraste kryssningsresor, allt under ledning av en kunnig och engagerad reseledare.

Denna resa förenar två länders historiska och unika färdleder - här andas du fjälluft och havsbris på samma gång.

På väg norrut reser du genom orörd natur och världsarvet Laponia med fjäll, sjöar och forsande vatten. Du färdas genom samiskt kulturlandskap, bebott sedan istiden.

Här ges smakprov på goda mattraditioner och vackert hantverk. När du sedan vänder söderut tar anrika Hurtigruten med dig genom de norska fjordarnas sagolika rike ner till Trondheim.

PRIS OCH DATUM FÖR 2019 LANSERAS I DECEMBER 2018.

Vill du hellre resa på egen hand?
Här kan du läsa mer om det ordinarie paketet
Inlandsbanan och Hurtigruten (utan reseledare, start i Mora)

Program

Dag 1 | Ankomstdag Östersund

Paketresan börjar i Östersund dit du reser på egen hand. På kvällen träffar du reseledaren och dina reskamrater för en gemensam välkomstmiddag som avslutas med besök på chokladbutiken telegott där provsmakning av ostar och choklad väntar. Anländer du under dagen finns det mycket att se och göra. Besök gärna visitostersund.se eller den fysiska turistbyrån för tips och olika evenemang.

Dag 2 | Kulinarisk busstur i Storsjöbygden

Efter en härlig frukost möter er reseledare upp för en busstur med tema mat och dryck runt vackra Storsjöbygden och Oviksfjällen. Färden går till stor del längs Storsjön och lunch ingår på populär gårdsrestaurang som nås med färja. Ni får också se Frösö kyrka med magisk utsikt och flera andra sevärdheter. På kvällen rekommenderar vi ett besök på någon av stadens många restauranger.

Dag 3 | Inlandsbanan från Östersund till Jokkmokk

Efter frukost blir det en kort promenad till den mindre stationen Östersund Västra där er reseledare möter er och ni går ombord för den första etappen på Inlandsbanan. Färden går genom Jämtland och norrut mot Lappland. Du passerar djupa skogar, forsande vatten och ser fjällen i fjärran. Det här är också renens land, så bli inte förvånad om du ser såväl renar som älgar och björnar längs spåret. På tåget får ni uppleva en samisk ”slow food taste workshop”. Innan ankomst till Jokkmokk passeras Polcirkeln, gränsen till midnattssolens land. På kvällen blir det chokladprovning -från Maya till Marabou!

Dag 4 | Inlandsbanan Jokkmokk till Gällivare

Jokkmokk genomsyras av den samiska kulturen och det märker ni verkligen idag. Ni får lära er mer om historien på Ájtte, svenskt fjäll- och samemuseum, samt se samernas hantverksskicklighet på nära håll på Jokkmokks Tenn. Dessutom finns två speciella kyrkor att besöka. På kvällen tar Inlandsbanan er genom världsarvet Laponia där det finns fjäll, sjöar, deltaland, urskogar och ett antal glaciärer. Detta är ett samiskt kulturlandskap, bebott sedan istiden, med ett rikt växt- och djurliv. Väl i Gällivare ingår en guidad tur.

Dag 5 | Från Gällivare via Narvik till Harstad

Resan fortsätter på Malmbanan förbi Kiruna, staden de flyttar, vidare mot Abisko nationalpark med Kebnekaise. Snart når du Riksgränsen och efter en naturskön tur är du framme i Narvik. Från Narvik blir det landsvägsbuss till hamnstaden Harstad, porten till vackra Lofoten.

Dag 6 | Hurtigruten och Lofoten

På morgonen går du ombord på Hurtigruten som i drygt 100 år trafikerat den norska kusten. Båten går in och vänder i Trollfjorden där du kommer att förundras över det spektakulära natursceneriet och angör på kvällen Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Passa på att gå iland och se dig omkring. Hurtigruten anordnar flera spännande utflykter som man kan anmäla sig till.  

Dag 7 | Hurtigruten längs Helgelandskusten

Den här dagen reser du längs Helgelandskusten som bjuder på mer än 1000 öar där de små fiskelägena avlöser varandra. Polcirkeln passeras på väg söderut på morgonen och du ser bland annat ”De Syv Söstre”, sju vackra fjälltoppar som är 1000 meter höga.

Dag 8 | Trondheim och tillbaka till Östersund

När du vaknar är du i Trondheim. Här går ni som vill tillsammans med reseledaren till den mäktiga Nidarosdomen och fiskehamnen Ravnkloa innan tåget mot Östersund avgår på eftermiddagen.

Dag 9 | Hemresa

Idag avslutas paketresan efter en god frukost på hotellet.

ReseledarPresentation

Manne Mosten är humoristisk och engagerad reseledare med fokus på gastronomi och kultur. Under tio år har han utvecklat unika och genuina upplevelser och avsett typen av uppdrag handlar det alltid om spännande möten och berättarglädje.

Manne Mosten är erfaren reseledare
och hjälper till att fördjupa din upplevelse.

Informationsmaterial

Här finns program för nedladdning och utskrift:

Inlandsbanan och Huritgruten från Östersund med reseledare.pdf

Filmklipp från Hurtigruten Harstad - Trondheim (öppnas i nytt fönster):

Hurtigruten Summer

Vad ingår?

Reseledare med på hela resan
Resa med Inlandsbanan inkl. Inlandsbanekort och platsreservation
Hurtigruten Harstad–Trondheim, 2 nätter, del i insideshytt, inkl. frukost
6 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum m dusch/wc inkl frukost
Tåg Gällivare - Narvik (ersätts ibland med buss)
Buss Narvik–Harstad (ersätts ibland med taxi)
Tåg Trondheim–Östersund
Välkomstmiddag inklusive besök på chokladbutik
Bussutflykt i Storsjöbygden inkl. lunch
Guidning i Gällivare
Aktiviteter under resan i form av bla föreläsningar och provsmakningar
Övrig information: 
Observera att denna resa har ett minimiantal på 12 personer för att kunna genomföras samt att vi reserverar oss för eventuella ändringar. Utflykter och aktiviteter kan variera under säsongen.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Namn och födelsedatum för varje person

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email