Hällefors & Grythyttan

Dessa orter hittar du i hjärtat av det trolska Bergslagen. Grythyttan med sin småstadscharm lockar till kulinariska upplevelser och Hällefors är känt för sina konstbesmyckade bostadsområden.

Hällefors & Grythyttan

Dessa orter hittar du i hjärtat av det trolska Bergslagen.

Grythyttan med sin småstadscharm lockar till kulinariska upplevelser. Avnjut lokala specialiteter som exempelvis hemlagad glass, hjortronvin, fårost och andra delikatesser från skogens skafferi på någon av de trevliga restaurangerna. Måltidsupplevelser är så viktiga här att det i Grythyttan finns ett Måltidens Hus som bland annat inrymmer ett kokboksmuseum.

Kultur- och naturupplevelser

Hällefors är känt för sina konstbesmyckade bostadsområden. I Mästarnas Park till exempel, kan du se flera skulpturer av kända svenska skulptörer. Du kan även passa på att göra en nostalgisk resa genom att besöka de två 50-talslägenheterna vid parken. Med närmare 400 sjöar och vattendrag finns goda möjligheter till bad, paddling, sport- och ädelfiske. I centrala Hällefors kan du ansluta till vandringsleden Silverleden, hyra kanot eller en cykel för att ta dig ut i naturen. Skogsvägarna är många och det finns utmärkta leder för MTB. Upplev äventyret eller njut stilla vid någon rofylld skogstjärn med brasan sprakande intill. Besök gärna kurorten Loka Brunn och drick av det helande vattnet från hälsokällan i Bergslagen.