Från Norr till Söder

Upplev det svenska Inlandet från Gällivare i norr till Mora i söder.

Från Norr Till Söder

inlandsbanan tar dig med på ett äventyr då du får upptäcka den svenska naturens skiftningar från Gällivare i Norr till Mora i söder.

Upplev det svenska inlandet på ett sätt du inte gjort förut -från norr till söder. Inlandsbanan tar dig till unik kulturmiljö med nedslag på våra guldkornsplatser längs vägen. Under resan med fem övernattningar får du uppleva Gällivare, Jokkmokk, Vilhelmina och Östersund.

Pris 2017: fr. 7 490 kr 

Program

Dag 1 - Gällivare

Välkommen till Gällivare och starten på din paketresa med Inlandsbanan. Beroende på när du kommer till Gällivare kanske du hinner uppleva den rika kulturen och vackra naturen. På kvällen avgår en guidad busstur där man får uppleva fantastiska utsikt, Gällivares historia och även möjlighet att se midnattssolen.

Dag 2 - Jokkmokk

Efter en tidig frukost på hotellet avgår Inlandsbanan mot Jokkmokk, dit det är ca 1,5 h färd. I Jokkmokk finns massor att se och uppleva. Besök Jokkmokks tenn och se hur ett fantastiskt hantverk går till och de båda kyrkorna, var och en med sin spännande historia. Inträde till fjäll- och samemuseet Àjtte ingår i paketet. På väg mellan tågstationen och hotellet kan man fynda samiskt hantverk och fina souvenirer på marknadsplatsen.

Dag 3 - Inlandsbanan till Vilhelmina

På morgonen går tåget som ska ta dig genom Lappland ner till Vilhelmina. Alldeles söder om Jokkmokk korsar ni polcirkeln och därefter passeras bland annat Moskosel där ni kan besöka Rallarmuséet.

Dag 4 - Kulturrika Vilhelmina

I Vilhelmina hinner du både med besök på hembygdsmuseet och Kyrkstan innan tåget mot Östersund avgår. Nu lämnar du Lappland för att på kvällen anlända till Jämtlands residensstad vid Storsjöns strand, Östersund.

Dag 5 - Sommarstaden Östersund

Östersund brukar marknadsföras som vinterstaden, men är en minst lika bra sommarstad med stort utbud. Du kan promenera till Jamtli Historieland och möta människor och miljöer från flera tidsepoker. Sen kan du upptäcka staden på egen hand och kanske spana efter det mytomspunna Storsjöodjuret. Det finns massor av mysiga restauranger och kaféer när det börjar kurra i magen.

Dag 6 - Resan avslutas

Idag avslutas paketresan efter frukost på hotellet. Du kan välja att avsluta i Östersund eller ta tåget söderut mot Mora och uppleva vad Dalarna har att erbjuda. Kanske fynda en dalahäst, besöka Zornmuseet eller se målportalen för Vasaloppet.

Från Norr till Söder.pdf

Tåg i somrig omgivning

Vad ingår?

5 nätter på mellanklasshotell, del i dubbelrum med wc/dusch inkl. frukost
Resa på Inlandsbanan inkl platsreservationer
Guidad tur i Gällivare
Inträde till Ájtte fjäll- och samemuseum i Jokkmokk
Inträde till Jamtli historieland i Östersund
Övrig information: 
Med reservation för ändringar.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Norr till söder - Gällivare-Mora


Välj ett datum

Vuxen del i Dubbelrum (DR)

Barn (t o m 15 år) del i Dubbelrum

Barn (t o m 15 år) i extrabädd

Enkelrumstillägg

Vuxen del i Dubbelrum (DR)Från 7490 kr

Barn (t o m 15 år) del i DubbelrumFrån 5620 kr

Barn (t o m 15 år) i extrabäddFrån 3745 kr

EnkelrumstilläggFrån 1200 kr

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email