Flugfiske för kvinnor

Drömmer du om att lära dig flugfiska? Häng med på en exklusiv fiskeresa.

FlugfiskE FÖR KVINNOR

LÄR DIG GRUNDERNA OCH NJUT AV FISKELYCKAN

Många drömmer om att lära sig grunderna i flugfiske för att själva kunna ta sig ut och njuta av fiskelyckan och naturen. Nu har du chansen att tillsammans med andra kvinnor, under avslappnade former, lära dig grunderna i flugfiske i vatten som är vida kända för sitt fina fiske.
Det här är en specialdesignad resa och antalet platser är begränsade.
Erfaren fiskeguide är med på tåget från Östersund

Datum för paketresan "Flugfiske för kvinnor" 2017 är ännu inte fastställda, men du kan lämna en intresseanmälan genom att fylla i dina uppgifter nedan.
Programmet nedan är 2016 års program, några detaljer kan komma att ändras inför 2017.

 

PRIS : Prisuppgift kommer inom kort.

Reportage från förra året, skrivet av en av deltagarna: Läs mer.

Program

Dag 1

Vi möts på perrongen vid Östersund central lagom till Inlandsbanans avgång 07.15. Medan tåget tuffar norrut genom Sveriges inland mot Sorsele (ankomst 14.09) så lär vi känna varandra lite närmre. Under resans gång så kommer vi att prova på grunderna i flugbindning och kika lite grand på fiskeutrustningen och de tillbehör som behövs. Lunchstopp i Vilhelmina med fiskrökning.
Väl framme i Sorsele övar vi kastteknik på land och i vatten. Därefter tar vi oss vidare till stugplatsen Borgjaure där vi skall övernatta i tre nätter. Middagen lagas lokalt och serveras i stugan och den vedeldade bastun vid sjökanten är uppvärmd bara för er.

Dag 2

Vi äter frukost och tar sedan på oss utrustning för att fiska i Borgjaure där det blir flugfiske och fiske från båt med egenbundna flugor hela dagen. I sjön finns både öring och röding. Lunchen lagar vi av enkla lokala råvaror över elden, inget smakar så gott som vällagad mat ute i det fria.
Middagen lagas lokalt och serveras i stugan till eldens sken och kvällen ägnas åt flugbindning och bildvisning från fiske i området.

Dag 3

Efter frukost så är det dags att söka sig till nya fiskevatten. Strömmande vatten är temat för dagen och vi hoppas på god fångst. I dessa fina vatten finns mestadels harr, men även öring. Det lättrökta renköttet souvas steks över elden till lunch och avnjuts bäst i tunnbröd med lite potatis och lingon.
När skymningen lagt sig och vi är nöjda för dagen så återvänder vi till stugorna i Borgjaure och njuter av bastu och middag innan det är dags för en god natts sömn.

Dag 4

En kopp kaffe och frukostpaket packas ner i ryggsäcken för att avnjutas under den tidiga morgonen. Idag är det dags att njuta av fiske i gryningen då det nappar som allra bäst. Vi fiskar fram en bit in på förmiddagen och packar sedan ihop våra saker och beger oss till tåget som tar oss söderut igen med avresa kl.14.01. Väl på tåget kommer vi ha många fina fiskehistorier och erfarenheter att dela innan det är dags att ta avsked i Östersund där vi anländer kl. 20.47.

Ladda ner program som pdf

Flugfiske Foto: Patrik Ågren

Vad ingår?

Alla måltider beskrivna i programmet
Resa på Inlandsbanan inkl platsreservationer Östersund-Sorsele tur och retur
Fiskeguide
Material till flugbindning
Boende i delad stuga
Transporter som är beskrivna i programmet

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Namn och födelsedatum för varje person

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email