Flugfiske för kvinnor

Drömmer du om att lära dig flugfiska? Följ med på en exklusiv fiskeresa.

Flugfiske för kvinnor
Flugfiske för kvinnor
Flugfiske för kvinnor
Flugfiske för kvinnor
Flugfiske för kvinnor
Nästa

FlugfiskE FÖR KVINNOR

LÄR DIG Att flugfiskA PÅ EN OFÖRGLÖMLIG FISKERESA TILL SORSELE

Drömmer du om att lära dig grunderna i flugfiske, uppleva äkta närhet till naturen och avnjuta lokalproducerad samiskinspirerad mat tillagad över öppen eld? Nu har du chansen att tillsammans med andra kvinnor delta på en exklusiv fiskeresa till Sorsele, som är vida känt för sina fina vatten och fiske i absolut världsklass.

Resan startar i Östersund och på vägen upp till Sorsele lär vi oss att binda flugor som vi sedan kan använda vid vårt fiske. Väl framme i Sorsele börjar vi med att gå igenom grunderna i flugkastning för att sedan testa på flugfiske i både strömmande och stilla vatten. De stugor som vi bor i är belägna vid vackra Nalovardo naturreservat och på kvällarna finns möjlighet att basta i den vedeldade bastun och svalka sig i den intilliggande bäcken. Ingrid Pilto, som är samisk matkreatör, står för menyn som deltagarna delvis själva får vara med och tillaga.

Följ med på en oförglömlig resa tillsammans med Inlandsbanan, där fokus ligger på rekreation, gemenskap och lärdomar för livet. Detta är en specialdesignad resa och antalet platser är begränsade. Erfaren flugfiskeguide följer med på hela resan, från avresa i Östersund till ombordstigning i Sorsele.

Datum: 9 - 12 Augusti 

PRIS: 9 490 kr Per person

Program

Dag 1 Östersund - Sorsele

Vi möts tidigt på morgonen på perrongen vid Östersund Central lagom till Inlandsbanans avgång. Medan vi färdas norrut genom Sveriges inland mot Sorsele så lär vi känna varandra lite närmare. På tåget så kommer vi också att prova på grunderna i flugbindning och kika lite grand på fiskeutrustningen och de tillbehör som behövs. Lunchstopp i Vilhelmina på prisbelönta Bergmans fisk.
Väl framme i Sorsele övar vi kastteknik på land och i vatten. Därefter tar vi oss vidare till stugplatsen Borgjaure där vi skall övernatta i tre nätter. Middagen lagas lokalt och serveras i stugan och den vedeldade bastun vid sjökanten är uppvärmd bara för er.

DAG 2 FLUGFISKE  EFTER RÖDING OCH ÖRING FRÅN BÅT

Vi äter frukost och tar sedan på oss utrustning för att fiska i Borgjaure där det blir flugfiske från båt med egenbundna flugor hela dagen. I sjön finns både öring och röding. Lunch och middag lagar vi av lokala råvaror över elden - inget smakar så gott som vällagad mat ute i det fria.
Kvällen ägnas åt flugbindning, ännu mer fiske eller kanske en extra kopp kokkaffe och fiskehistorier runt elden. Ni bestämmer.

DAG 3 FISKE I STRÖMMANDE VATTEN

Efter frukost så är det dags att söka sig till nya fiskevatten. Strömmande vatten är temat för dagen och vi hoppas på riktigt god fiskelycka. I dessa fina vatten finns mestadels harr, men även öring. Lunch serveras ute vid vattnet. När vi är nöjda för dagen så återvänder vi till stugorna i Borgjaure. Där väntar den samiska matkreatören Ingrid Pilto för att tillaga en förstklassig middag till oss. Förutom middag får ni ta del av Ingrids alla fascinerande berättelser om allt från samisk historia till hur man tillagar lokala råvaror på bästa sätt.

DAG 4 FISKE I GRYNINGEN OCH HEMRESA

Frukosten avnjuts tidigt för att kunna ta vara på det mesta av dagen. Idag är det dags att njuta av fiske i gryningen med stor chans till bra fiske. Vi fiskar fram en bit in på förmiddagen och packar sedan ihop våra saker och beger oss till tåget, där guiderna vinkar av. På vägen söderut mot Östersund kommer vi ha många fina fiskehistorier och erfarenheter att dela innan det är dags att säga hejdå.

Nedladdningsbart program för utskrift:

Flugfiske för kvinnor 2017.pdf

Hur är det att åka på denna resa?

Här har Sofia Klasson, en av förra årets deltagare, skrivit ett reportage om sina upplevelser:

Avkoppling och fisk på kroken

Vad ingår?

Alla måltider beskrivna i programmet, dryck tillkommer
Resa på Inlandsbanan inkl platsreservationer
Fiskeguide alla dagar
Material till flugbindning
Boende i delad stuga, utan el och vatten
Transfer mellan tåg och boende
Övrig information: 
Observera att denna resa har ett minimiantal på 4 st deltagare.

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Namn och födelsedatum för varje person

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email