Flugfiske för kvinnor

Drömmer du om att lära dig flugfiska? Häng med på en exklusiv fiskeresa.

FlugfiskE FÖR KVINNOR

LÄR DIG GRUNDERNA i flugfiske OCH NJUT AV FISKELYCKAN

Många drömmer om att lära sig grunderna i flugfiske för att själva kunna ta sig ut och njuta av fiskelyckan och naturen. Nu har du chansen att tillsammans med andra kvinnor, under avslappnade former, lära dig grunderna i flugfiske i Sorseles vatten som är vida kända för sitt fina fiske. Det här är en specialdesignad resa och antalet platser är begränsade.
Erfaren fiskeguide är med på hela resan, redan på tåget från Östersund.

PRIS och Datum 2017: Ej fastställt men väntas publiceras inom kort
 

Program

Observera att programmet är från 2016 och kan komma att justeras.
 
Dag 1 Östersund - Sorsele

Vi möts på perrongen vid Östersund central lagom till Inlandsbanans avgång 07.15. Medan tåget tuffar norrut genom Sveriges inland mot Sorsele (ankomst 14.09) så lär vi känna varandra lite närmre. Under resans gång så kommer vi att prova på grunderna i flugbindning och kika lite grand på fiskeutrustningen och de tillbehör som behövs. Lunchstopp i Vilhelmina med fiskrökning.
Väl framme i Sorsele övar vi kastteknik på land och i vatten. Därefter tar vi oss vidare till stugplatsen Borgjaure där vi skall övernatta i tre nätter. Middagen lagas lokalt och serveras i stugan och den vedeldade bastun vid sjökanten är uppvärmd bara för er.

Dag 2 FLugfiske  och fiske från båt

Vi äter frukost och tar sedan på oss utrustning för att fiska i Borgjaure där det blir flugfiske och fiske från båt med egenbundna flugor hela dagen. I sjön finns både öring och röding. Lunchen lagar vi av enkla lokala råvaror över elden, inget smakar så gott som vällagad mat ute i det fria.
Middagen lagas lokalt och serveras i stugan till eldens sken och kvällen ägnas åt flugbindning och bildvisning från fiske i området.

Dag 3 Fiske I strömmande vatten

Efter frukost så är det dags att söka sig till nya fiskevatten. Strömmande vatten är temat för dagen och vi hoppas på god fångst. I dessa fina vatten finns mestadels harr, men även öring. Det lättrökta renköttet souvas steks över elden till lunch och avnjuts bäst i tunnbröd med lite potatis och lingon.
När skymningen lagt sig och vi är nöjda för dagen så återvänder vi till stugorna i Borgjaure och njuter av bastu och middag innan det är dags för en god natts sömn.

Dag 4 Fiske i gryningen och hemresa

En kopp kaffe och frukostpaket packas ner i ryggsäcken för att avnjutas under den tidiga morgonen. Idag är det dags att njuta av fiske i gryningen då det nappar som allra bäst. Vi fiskar fram en bit in på förmiddagen och packar sedan ihop våra saker och beger oss till tåget som tar oss söderut igen med avresa kl.14.01. Väl på tåget kommer vi ha många fina fiskehistorier och erfarenheter att dela innan det är dags att ta avsked i Östersund där vi anländer kl. 20.47.

Observera att det nedladdningsbara programmet nedan är från 2016 och kan komma att justeras.

Flugfiske för kvinnor 2016.pdf

Hur är det att åka på denna resa?

Här har Sofia Klasson, en av förra årets deltagare, skrivit ett reportage om sina upplevelser:

Avkoppling och fisk på kroken

Vad ingår?

Alla måltider beskrivna i programmet (dryck ingår ej)
Resa på Inlandsbanan inkl platsreservationer
Fiskeguide alla dagar
Material till flugbindning
Boende i delad stuga
Transporter beskrivna i programmet
Övrig information: 
Ev. anslutningsresor bokar du själv. Lämna gärna en intresseanmälan nedan!

Priser och bokning

Kontakta oss via telefon 0771-53 53 53, boka@inlandsbanan.se eller välj datum och boka nedan!

Namn och födelsedatum för varje person

Tipsa en vän om Inlandsbanan!

Share on FacebookShare on TwitterShare via email