Transportera på järnväg

Inlandståg erbjuder kreativa transport- och logistiklösningar på järnväg. Vi utgår alltid från dig som kund och dina behov.

Vårt arbetssätt gör att vi kan vara flexibla och hålla korta ledtider mellan förfrågan och aktivitet. Det är lätt att jobba med oss helt enkelt. Vi skapar också möjligheter för flera transportsätt och kan därför ge dig kostnadseffektiva lösningar för hela eller delar av din transportväg. Att välja järnväg är både ett smidigt och miljövänligt alternativ.

Gods

Inlandståg står för snabba och säkra godstransporter året runt. Huvuddelen av våra transporter består främst av skogsråvaror och torv. Genom vår utveckling av last- och lossningsterminaler var tionde mil längs hela Inlandsbanan, kan vi vara en ännu större resurs för inlandet. Något som vi i ett vidare perspektiv vill ska gynna såväl näringslivet som kommunernas invånare.

Persontrafik

Persontrafik är en annan del i vår verksamhet. Sommartid går turisttrafik med flera dagliga turer mellan Mora och Gällivare. Antalet resenärer, både svenska och utländska, som vill upptäcka inlandet ökar för varje år. Under vintern körs dagligen persontåg mellan Östersund och Mora i samarbete med Destination Vemdalen. Tågen har anslutning till Stockholmtåget i Mora och gör det smidigt för resenärer från bland annat Mälardalen att ta sig till fjällen.

Transportera på järnväg